GOURMET EXPERIENCE

EL CORTE INGLéS

El Gourmet Experience del Corte Inglés és un espai multigastronòmic que combina la degustació amb la venda de productes Gourmet. De la mà del Santo Comunicación, durant l'11 i 12 de desembre vaig tindre l'oportunitat de saborejar amb la Montse Ferré, Instagramer reconeguda i cofundadora del perfil @clikcat, molts dels seus plats estrella al centre d'Alacant, que el seu Sumiller Juan Luis Gallego, ens va presentar.

Per a picar, Pèsols amb wasabi "GREAN PEAS" el wasabi aguantava a la boca 2 segons...

El Bonito escabetxat a la mel, contrastava a la perfecció al paladar. Les croquetes de foie i de pernil ibèric, una delícia, em recordaven moltissim a les millors experiències viscudes quan les feia la meva àvia, però amb un sabor més intens i exquisit, sincerament immillorable.

Patates xips San Nicasio. Sal Rosa de l'Himalaya, elaborades a foc lent amb oli d'oliva Verge Extra, Carcabuey, Còrdova. Considerades les millors del món.

Un Malpuesto (RIOJA D.O.) pel maridatje amb el Pernil Ibèric 5J, que parla per sí sol a la foto, per continuar amb un Joselito "Happy Pigs" (Bellota) Els porcs que viuen en llibertat a la Dehesa durant dos anys. Considerat el millor pernil Ibèric del Món. Guijuelo (Salamanca) amb un elevat contingut d'àcid oleic.

La Torta de Trujillo, el formatge de la Finca Pascualete amb membrillo de Santa Teresa, que obtingué el premi al MILLOR FORMATGE DEL MÓN als GOLD Cheese Awards 2011.

Els musclos amb escabeig RAMON FRANCO, una de les cases més antigues de mariscadors gallegs, Ría de Arosa des de 1961. Fins la data considerava que els millors musclos al natural els tinc a la meva terra, el Delta de l'Ebre, no he canviat d'opinió,  però si són musclos amb escabeig ara mateix em decantaria pels de Ramon Franco, tot el sabor únic del mar i l'escabeig que amb altres marques es perd sempre.

Pularda Club del Gourmet (La Torralba) Plat estrella d'aquests Nadals. Animals criats en regims extensius i alimentats amb productes 100% naturals. Raça autòctona Mos (Gallega). Única raça on el seu metabolisme és capaç d'infiltrar la grasa directament a la seva carn, fent-la més tendra, sucosa i saborosa.

Com impressionar amb una truita de patates? La Cocina de Senén, ho ha conseguit amb la seva, a Senén li encomanaren un truita de patates diferent a les de la resta i no va defugir, a mi em va impressionar. Senén diu que es tracta de l'única Truita de Patates que amb els ous semi crus voldràs tornar a repetir després de la que feia la teva mare. Premi a la millor Truita de Patates d'Espanya.

De postres "Torrija d'orxata" recordava tot el sabor de la canella amb la crema catalana...

Durant el sopar vàrem catar el "champagne" Francès Blanc de Blancs de "Lallier" (45,80€) que destacava per la seva bombolla fina i integrada, d'aroma afruitat totalment 100% Chardonnay.