LES MILLORS PAELLES I ARROSSOS A LA LLENYA

LO PATI D'AGUSTí

Al bell mig del Delta de l'Ebre, a Poblenou, al costat de casa...

 

De vegades ens costa trobar un bon Restaurant per tal de poder disfrutar d'un bon dinar amb amics o amb família. Sempre sorgeixen aquelles indecisions a l'hora d'escollir un bon lloc per tal d'assaborir els millors arrossos de gran qualitat i a preus assequibles. Aquells Restaurants que avui l’arròs els ha sortit boníssim i demà… passat, o viceversa, que la paella que t'han preparat amb poc sabor i gust d’arròs bollit, a la setmana següent els ha quedat boníssima, però que defugim i ja no hi tornem més. Experiències que es repeteixen cada vegada i que al final decideixes que la millor paella és la que fa la teva mare.

Però quan sembla que li has donat correctament a la tecla i el trobes, t’agrada compartir-ho amb els teus, és per això que després de freqüentar i recomanar continuadament a diferents èpoques de l'any "Lo Pati d'Agustí", he cregut convenient donar una nova entrada al blog.

 

 

Cada cop que he anat al Pati a per una paella o un arròs a la llenya, aquesta indecisió que comentava sempre em desapareix, i la canvio per aquella dita… “aquí tenen la mà trencada” i és que em fa pensar en la gran dedicació que porten des de fa anys, el gra d’arròs que m’alegra la vista, melós i al punt, sabor intens amb múltiples varietats de sabors per a la millor elecció. De marisc, tot pelat, mixte o “del terreno” un arròs amb les millors anguiles i ànec del Delta, i que mai m'he trobat passat.

 

Aquesta setmana l’Agustí Segarra i Diego Gomez, xef propietari i cuiner del Pati respectivament, no em van fer canviar aquesta opinió que tinc del seu Restaurant, la veritat que després de no haver-hi estat des de l’estiu, tot continua igual… Un arròs que ni amb el millor dibuix t’imaginaries, sense perdre l’elegància d’un arròs de gra allargat, varietat Bahia (Arròs Montsià) amb baix contingut d’amilosa, lo que permet que el gra d’arròs absorveixi perfectament tot el sabor del producte. És precisament per això que vaig voler provar novament els arrossos Tot Pelat i Del Terreno, aquest últim fet amb ànec i anguila del Delta de l’Ebre, que té un sabor més intens per als que ens agrada la consistència. Seguidament vaig degustar el “Tot Pelat” que també conservava tot el sabor dels ingredients però amb menys intensitat, em va sorprendre que el meu paladar no hagi perdut el sabor dels ingredients d’aquest, tenint en compte la potència del primer arròs d’anguila i ànec.