TOP 20

DELS MILLORS INSTAGRAMERS D'ESPANYA

Per què parlar d'Instagram, quan pensavem que ja estava tot inventat? i el per què del seu creixement?

UNA IMATGE VAL MÉS QUE 1000 PARAULES, NEIX EL VISUALMÈDIA!

 

El 6 d’octubre de 2010 va nèixer a San Francisco una aplicació per a mòbil que revolucionaria per sempre la vida de milions de persones i la manera d’entendre la fotografia. El seu creador, Kevin Systrom, va estudiar a Stanford, com molts altres talents d’Internet.

Un estiu, el jove va viatjar a Itàlia per aprendre l’art de la fotografia. Allà va entendre, en paraules del seu professor, que, per més cara que fos la càmera, això no el convertiria en un bon fotògraf. Així va ser com va néixer la seva passió per la simplicitat, la instantaneïtat i les càmeres Polaroid.

Uns quants mesos després, Kevin ja tenia una idea per un nou projecte empresarial al qual va definir «com un Twitter de fotos». Juntament amb un company d’Universitat, el brasiler Mike Krieger, va decidir desenvolupar una senzilla però robusta aplicació mòbil que permetria compartir, en només uns segons, una foto de format quadrat i que es podrien editar ràpidament amb una selecció de filtres d’efecte vintage i retrospective. 

La veritat que ni ell mateix s'hauria imaginat mai en el millor dels casos, que aquella aplicació mòbil tindria més 1 milió d'usuaris registrats abans de finalitzar l'any de la seva creació i tot el que li comportaria pocs mesos després. 

Passats cinc anys, Instagram es converteix en la xarxa social amb el creixement més ràpid de la història. Avui, Instagram té més de quatre-cents milions d’usuaris i més de vint-i-cinc mil milions de fotos emmagatzemades. La fototeca més gran del planeta creix a un ritme diari de setanta milions de fotos compartides des de tota mena de dispositius mòbils.

Té una comunitat immensa d'usuaris que organitza trobades constantment, s'organitzen i proliferen els concursos i és considera que és la Xarxa Social que té més engaggement, per damunt de la totpoderosa Facebook, qui al 2012 va comprar Instagram per 1000 Milions de dòl·lars.

He seleccionat alguns dels millors Instagramers d'Espanya i que aconsello seguir:

1. @juanjofuster

2·   @ovunno

3·   @lauraponts

4·   @tonipascualcuenca

5·   @in_somnia_

6·   @normanmente

7·   @jordipozo

8·   @j4um3

9·   @atfunk

10· @pericu16

11· @nazaret

12· @olgavimo

13· @noemiefergo

14· @stoptheroc

15· @drcuerda

16· @toni_laoshi

17· @deliciousmartha

18· @kainxs

19· @msubirats

20· @david_gram