JORNADES GASTRONòMIQUES DE LA GALERA

TERRES DE L'EBRE AMB LA GASTRONOMIA EBRENCA

Els millors productes de la zona per la millor Cuina a Can Batiste de la Ràpita

MOLT RECOMANABLE: Restaurant Can Batiste. (35€)

El Patronat de Turisme de Terres de l'Ebre de la Diputació de Tarragona amb les quatre viles marineres del territori, l'Ametlla de Mar, l'Ampolla, Sant Carles de la Ràpita i Alcanar, organitzen les 3eres Jornades Gastronòmiques de la Galera des del 12 de febrer al 6 de març. A més a més, aquest any compartir fotografies de les Jornades a Instagram baix les etiquetes #JornadesGalera i #TerresDelEbre té premi.

Vam tenir l'oportunitat de saborejar aquest menú al Restaurant Can Batiste de la Ràpita el dia de la inauguració i el seu xef Jordi, ens va sorprendre una vegada més.

Començàvem amb 5 plats degustació per acabar amb l'arròs melós de congre, galeres i coliflor. Autèntic plat estrella del menú, cuinat amb varietat d'arròs "Marisma" l'elegància de la varietat d'un gra allargat i perfecte textura, que degut a la gran quantitat d'almidó que solta, deixa un plat melós i amb tot el sabor dels millor ingredients, res a veure amb l'arròs "Bomba" que queda més ressec i que ni de bon tros absorveix tant bé el sabor dels productes del plat, per aquells que diuen que la varietat Bomba és la millor, simplement perquè no se'ls passa, dir-los que: "tenen lo paladar de fusta..."

D'entrants, 5 plats: (1) Mini Quiche de galeres, porros i panxeta de porc fumada, (2) Nuggets de galera amb cruixent d'arròs verd i maionesa suau d'adobats, (3) Galeres glacejades amb allioli d'all negre muntat amb morter, (4) Caldereta de galeres amb carxofes i fesols de Santa Pau, (5) Teula de calçots a la brasa amb romesco d'ous de galera.

Celler: L'abrunet, celler Frisach, Vi del nostre territori, D.O. Terra Alta.

Nota: alguns plats et "pelen" les galeres, que sempre és d'agraïr... :)

 

MOLT POC QUE DESITJAR: Tancat de Codorniu. (35€)

P.D: Al dia següent, vaig probar el menú del Tancat de Codorniu dintre de les mateixes Jornades de la Galera, la seva sumiller amb molt bon tracte ens va rebre i se li omplia la boca comentant-mos que era arròs Bomba del Delta, segurament desconeixia lo que penso sobre aquesta varietat, al mateix temps això sí, el celler amb Rioja i Olis de fora de la terra, al meu gust tenen molt que aprendre!