XVIII JORNADES GASTRONòMIQUES DE LA CUINA DE L'OLI NOVELL

DE L'1 AL 29 DE NOVEMBRE DE 2015

Aquesta setmana, el blogaire ebrenc, Jaume Vidal i un servidor ens vam dirigir a la Venta de la Punta, restaurant de Santa Bàrbara, al Montsià, dintre de les Jornades Gastronòmiques de la Cuina de l'Oli. El seu xef, Manel Arasa, ens va deleitar amb un espectacular menú degustació on vàrem saborejar des dels entrants fins al postre lo bo i millor del que vindria a ser l'estructura d'un restaurant amb la tradició mediterrània, que cuina amb l'oli d'oliva del territori  planer: pa de vidre amb gel d'oli d'olives sevillenques, galetes d'oli amb escuma de vermut i gelat d'olives verdes d'entrants. Ens van fer inspirar i esperar una fantàstica restauració innovadora del que ve a ser la magnificència de dècades de la cuina d'aquest restaurant de La Plana.

Per continuar: els Ous del galliner amb bolets, espàrrecs i bròquil, recordaven la textura d'un ou "poché" i tot el sabor de l'horta planera.

Seguidament, el Foie amb trompetes de la mort i blat de moro, preparant-nos el paladar per al peix: Lluç amb crosta de fruits secs, crema de carbassa, germinats i pols d'oliva, que combinaven perfectament sense perdre el sabor del millor peix fresc de la zona.

Després, l'hamburguesa d'ànec amb amanida de ruca, pa de ceba i foie, ens tornaven a despertar les papil·les gustatives per saborejar  la millor carn d'ànec del Delta de l'Ebre.

I de postres, una escenificació perfecta d'una Oliva caiguda de l'arbre amb la cobertura de gelatina d'oli, sobre el llit de galeta que significava la terra de la Plana.