XXII JORNADES GASTRONòMIQUES DE LA CLEMENTINA D'ALCANAR

DEL 20 DE NOVEMBRE AL 20 DE DESEMBRE

Durant trenta dies se celebra a Alcanar, les 22enes Jornades Gastronòmiques de la Clementina, i tot just a la finca "La Calafa" d'aquest municipi del Montsià, la conreen de forma ecològica.

TURISME ECOLÒGIC I DE QUALITAT

Aquest dissabte passat, un grup d'Instagramers d'arreu del territori català, vam estar amb l'Agustí i la Meritxell, propietaris de la finca.  Ens explicaven que "El projecte de la Calafa, vol assolir la producció i distribució de productes d’agricultura ecològica de proximitat i de respecte amb l’entorn" i que tot va començar en una plantació de mandariners d'agricultura convencional a la mateixa finca de mitja hectàrea, ara farà quasi bé un segle.

Durant el matí, vam collir les mandarines i després seguint les seves instruccions vam fer-ne melmelada de clementina ecològica, boníssima.

Seguidament, a les 14h ens vam repartir pels restaurants del municipi canareu, per tal de degustar els plats que en motiu de les seves Jornades Gastronòmiques de la clementina, la Regidoria de Turisme ens va aconsellar.

Personalment, vaig degustar al Restaurant La Costa, el menú que ofereix la seva xef Nuri als seus clients durant aquest mes. Vam començar amb uns espàrrecs verds a la brasa amb picada de clementina i foie (Recepta Fundació Alicia) i uns Gnocchis farcits de formatge al pesto amb reducció de clementina, aquests últims sensacionals. De primer plat, Tonyina amb escabetx suau de clementina, maridat amb Somdinou (D.O. Terra Alta) i de postres, Flam de clementina (Fundació Alicia) amb gelat de dolç de llet. La casa ens va oferir amb uns pastissets de cabell d'àngel de taronja, que es desfeien al paladar.